In de zomer 22, begin augustus waren wij getuige van de geboorte van twee bokjes en een geitje, een dri  eling dus. Heel bijzonder.

Het geitje kwam als laatste (derde) en was ook de kleinste van de drie. De moeder verzorgde het geitje niet goed, werd niet schoongelikt zoals zij deed bij de bokjes. Na beraad hebben we de geitjes met de moeder in de stal gedaan met een warme lamp boven het kleine geitje. Van de moeder werd wat melk, biste, gemolken en aan het kleine geitje gegeven. Dat ging best moeilijk, want zij dronk de eerste dagen niet zo goed, maar de kleine beetjes hielpen toch. Zie bovenste geitje op foto hieronder.

 

Naarmate de dagen vorderden ging zij steeds beter drinken, onder meer omdat we de flesjes/speen een beetje aangepast hadden.


En na een aantal dagen/weken eet zij ook al gras en bladeren, en gaat het prima met haar.